mei 14, 2017

Over Mij

Ik ben Jose Bos, geboren in het mooie jaar 1962. En sinds 1983 werkzaam in de zorg. Sinds ik in 2004 het kunstzinnig werken ontdekte is er hierin een wereld voor me open gegaan. Ik volgde diverse workshops en opleidingen die allemaal te maken hebben gehad met het vrij kunstzinnig werken.

Ik volgde de eerste 2 basisjaren op Vrije Academie ’t Pad bij Marjan Raven. Deze jaren waren ook letterlijk de basis van waaruit ik het kunstzinnig werk ontwikkelde. Het werken vanuit je kern, je eigen zijn. Het intuïtief kunstzinnig werken heeft voor mij een grote waarde gekregen.

In 2015 ontdekte ik de mandala. Het werken vanuit de “magische”cirkel. Een hele ontdekking, want volgens mijn eigen gevoel zou het werken vanuit een begrensde cirkel me ook erg kunnen beperken in mijn werk. Het tegendeel bleek waar. Het gaf me juist onbegrensde mogelijkheden in de ontwikkeling van mijn zelfontplooiing. Het werd een ware ontdekkingstocht.

In 2015 besloot ik dan ook mezelf in te schrijven bij het EMI, het Educatief Mandala Instituut, voor de opleiding docent Mandala en Numerologie. Het EMI is opgericht door Danka Husken-Smit, zelf docent en schrijfster van veel mandalaboeken. Een expert op het gebied van mandalatekenen, maar ook op het gebied van de numerologie.

Hier leerde ik alles over de mandala, maar ook leerde ik hier nog meer over mezelf. Het werken met de mandala geeft vele mogelijkheden. Het werken aan jezelf kan voorop staan, maar ook het gewoon “gezellig” bezig zijn met kleuren en tekenen kan een verrijking zijn in je hectische leven. Een mandala kan je veel zeggen, soms kan het je iets duidelijk maken. Ook de combinatie met de numerologie maakt het mandalatekenen soms extra spannend.

In juni 2018 haalde ik hier het certificaat docent mandala en numerologie. Maar uitgeleerd raak je nooit en er zal zeker weer een verdieping hierop worden gevonden.

 

Wees welkom op mijn website. Veel plezier met het ontdekken van de mogelijkheden van de cirkel!