Cirkelkunst
Tekeningen en meer

 Welkom op Cirkelkunst!

De naam cirkelkunst spreekt eigenlijk voor zich, kunst die te maken heeft met de ronde vorm. De cirkel. De mandala. We kennen tegenwoordig allemaal de mandala. (in het Sanskriet; cirkel). Een mandala beeldt symbolisch de kosmos uit, heeft van oorsprong een hindoeïstische oorsprong, maar wordt ook veel in het Tibetaanse boeddhisme gebruikt. De mandala is de spiegel van de ziel. Hierdoor kan het tekenen hiervan je ontwikkelingsweg en je creatieve proces ondersteunen. Je kunt werken vanuit het centrum, het midden van de mandala. De cirkel, de rand eromheen geeft je een veilige grens. Het werken met kleur, of juist met zwart/wit geeft een extra dimensie aan het geheel.
Mijn creatieve proces begon in 2005, toen ik een aantal kunstzinnige jaren ben gaan volgen bij Vrije Academie Het Pad. Werken met diverse materialen, tekenen, schilderen, werken met textiel. Het creatief bezig zijn heeft me geholpen bij het worden wie ik nu ben. In 2015 ben ik begonnen met het tekenen van mandala’s. Ik heb de opleiding gevolgd voor mandala en numerologiedocent aan het Educatief Mandala Instituut in Arnhem en leerde de fijne kneepjes van het vak van Danka Husken-Smit. Sinds 2019 volg ik de opleiding TextileArt op de  DIY Textile School in Amsterdam. Een vervolgstap waar ik opnieuw wordt uitgedaagd om creatief bezig te blijven. Werken met alle vormen van textiel en vezels, mixed media….

Het werken met textiel geeft me een nieuwe dimensie aan het creatieve proces. Een dimensie die ik nog aan het ontdekken ben, of eigenlijk; aan het her-ontdekken. Al vroeg was ik bezig met handwerken, het maken van wandkleden en diverse vormen van borduren. Tijdens mijn studie en m'n werkzame leven maakte het plaats voor andere vormen van creativiteit. 

Nu ik gestopt ben met werken kreeg ik de mogelijkheid de opleiding TextileArt te gaan volgen en dat bied me een enorme uitdaging!

Mijn grote wens is om uiteindelijk alle vormen van creativiteit samen te voegen en deze ook voor anderen laagdrempelig toegankelijk te maken. Alleen of samen met anderen.